Întrebări și răspunsuri

Întrebări și răspunsuri

Descoperă răspunsul la întrebarea ta sau lasă-ne un mesaj folosind formularul de trimitere.
  • Care este diferența între kinetoterapie și fizioterapie ?
    Cuvântul kineto terapie înseamnă terapie prin mișcare și provine din greaca veche, unde „kinesis” se traduce prin mișcare. Kinetoterapia se ocupă cu studierea corpului uman și funcționarea normală a mecanismelor neuro-musculare și articulare ale acestuia. Până în anul 2018 puteam defini fizioterapia ca o metodă adjuvantă de tratament ce are la baza strict elemente de electroterapia sau curenții electrici, laserul, undele magnetice, crioterapie, termoterapia. Însă conform legii 229/2016 atât kinetoterapeutul cât și fizioterapeutul au fuzionat sub același nume : fizioterapeut. Pe siteul www.colegiulfizioterapeutilor.ro fizioterapie este descrisă ca : artă esenţială a serviciilor de îngrijire de sănătate care furnizează servicii pentru dezvoltarea, menţinerea şi restabilirea capacităţii de mişcare şi a abilităţii funcţionale la nivel maxim posibil, pe toată perioada vieţii. Fizioterapia se adresează persoanelor a căror capacitate de mişcare/funcţie sunt şi/sau pot fi afectate de îmbătrânire, leziuni, boli, afecţiuni, alte condiţii patologice sau factori de mediu. Prin intermediul mijloacelor specifice precum mișcarea, exercițiul fizic, terapia manuală, electroterapia, fizioterapeuții mențin sănătatea populației, ajutând pacienții să gestioneze durerea și să prevină diverse afecțiuni. Profesia sprijină dezvoltarea și facilitarea recuperării funcționale, oferind paceinților posibilitatea de a fi activi și independenți cât mai mult timp posibil.
  • Tipuri de kinetoterapie
    Kinetoterapia de recuperare. Este cea mai importantǎ secțiune deoarece prin intermediul mișcǎrii se urmǎrește refacerea funcțiilor organismului diminuate ȋn urma unor traumatisme sau ȋn urma unor boli. Ȋn cazul ȋn care un mușchi este afectat ireversibil se urmǎrește antrenarea altor mușchi care sǎ preia parțial din funcțiile celui afectat. Kinetoterapia profilactica. Ȋn cadrul aceste terapii, se urmǎrește menținerea stǎrii de sǎnǎtate sau oprirea cronicizǎrii unei boli atȃt prin intermediul exercițiilor fizice, dar și prin masaj medical sau  prin intermediul tehnicilor de relaxare.
  • Ce este Kinetoterapia individuala?
    Este acel tip de kinetoterapie in care pe parcursul intregii sedinte de 45 minute, kinetoterapeutul nostru lucreaza numai cu dumneavoastra: va antreneaza si va supravegheaza numai pe dumneavoastra , va supune unor programe si tehnici de evaluare pentru a deprinde cat mai bine  posibil tot programul de recuperare si a obtine maximul de beneficiu.
  • Care sunt obiectivele principale ale tratamentului de fizioterapie ?
    – Corectarea posturii și aliniamentului corporal – Creșterea mobilității articulare și a forței musculare – Creșterea coordonării, controlului și echilibrului – Creșterea rezistenței la efort Reeducarea iritabilitatii și severității
  • Cat dureaza o sedinta de tratament?
    O ședință de recuperare medicală durează 45 de minute.
  • Cum ma pot programa?
    Sunati la nr de telefon de contact si personalul nostru va fi incantat sa va programeze la data dorita de dvs.
  • Cum functioneaza Kinetoterapia ?
    Ȋn cadrul ședințelor, un kinetoterapeut alege cele mai potrivite programe de exerciții care sǎ stimuleze mușchii pacientului, ȋn cazul ȋn care abilitǎțile sale motorii au fost afectate de o boalǎ  sau de un accident. De asemenea, ȋn funcție de nevoile pacientului, specialiștii pot recomanda un program care sǎ ajute bolnavul sǎ realizeze exercițiile cu ajutorul hidroterapiei sau cu ajutorul unor dispozitive  speciale. Stresul cotidian și bolile creazǎ probleme musculare, iar prin kinetoterapie aceștia se pot  regenera. Ȋnainte de a ȋncepe un program, specialistul evalueazǎ pacientul din punct de vedere motric și  muscular. Obiectivele kinetoterapiei se referǎ ȋn primul rȃnd la redobȃndirea forței musculare și a capacitǎții de a face efort, la redobȃndirea controlului și a echilibrului muscular, la ȋmbunǎtǎțirea legǎturii dintre creier și mușchi, precum și la corectarea traumatismelor. Scopul kinetoterapiei este de a restaura funcțiile normale ale nervilor, normalizarea digestiei, a mișcǎrii, a funcțiilor endocrine, a imunitǎții sau chiar a funcțiilor unor organe. Cu toate aceste, kinetoterapia nu poate vindeca boli precum diabetul, boli ale inimii sau cancer.
  • Kinetoterapia este destinată numai traumatismelor și accidentărilor?
    Fizioterapeutii/Kinetoterapeuții fac mult mai mult decât să întindă sau să întărească mușchiul slab după o accidentare sau o intervenție chirurgicală. Sunt pricepuți să evalueze și să  diagnostice probleme potențiale înainte de a duce la leziuni mai grave sau a condițiilor de dezactivare de la sindromul tunelului carpian sau un umăr înghețat până la dureri de cap cronice sau partea  inferioară a spatelui.
  • Ce inseamna recuperarea medicala?
    Recuperarea medicală este o specialitate clinico-terapeutică ce are ca scop menținerea, întreținerea sau recâștigarea capacității funcționale pierdută sau instalată ca urmare a bolii sau a unui traumatism. Seriozitatea cu care sunt aplicate programele de recuperare, profesionalismul întregii echipe, interacțiunea, respectul și răbdarea sunt calități ale terapeuților menite să împlinească așteptările pacientului.
  • De cate sedinte de recuperare medicala am nevoie?
    Numărul de ședințe de recuperare medicală diferă în funcție de mai mulți factori, precum afecțiunea pe care o aveți, natura afecțiunii:musculară, articulară sau neurologică, afecțiuni asociate precum și activitatea zilnică.
  • Este necesar sa am la mine cardul de sanatate?
    Da, daca doriti sa beneficiati de servicii decontate de CAS (gratuite). Daca intentionati sa achitati contravaloarea serviciilor, nu aveti nevoie de card.

Nu găsiți răspunsul? Trimiteți un mesaj

    EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish